Voor onze klant in Mechelen werkten we een ecologische oplossing uit met zonnepanelen en een zoutbatterij als thuisbatterij. Omdat het dak nog volledig bestond uit asbest-leien, dienden deze ook vervangen te worden. Wire-Up werkt hiervoor samen met een vaste dakwerker, zodat de volledige werken opeenvolgend en gecoördineerd kunnen gebeuren.

Er werd een nieuw dak geplaatst waar we meteen op beide dakdelen zonnepanelen plaatsten. Hierdoor is er een beter spreiding van de opbrengst doorheen de dag wat voor een hoger rendement van onze installatie zal zorgen.

In de kelder van de woning werd de zoutbatterij zorgvuldig in een kast geïnstalleerd. Met daarboven een stevige metalen kast voor de omvormer en aansluitmodules.

Ook is de volledige installatie hier gekoppeld aan een dynamisch energie tarief met behulp van de Lifepowr module. Dit zorgt voor een optimale netontlasting en een groot financieel voordeel ten opzichte van de klassieke thuisbatterijen zonder dynamisch tarief.

Ook de zonnepaneelomvormers werden naast de batterij geplaatst voor een optimale werking.

Hier bovenop werd een Lifepowr-Flexio geïnstalleerd. Dit is een slim EMS (Energy Management Systeem) dat ervoor zorgt dat we onze energie maximaal kunnen gaan benutten in de woning en tegelijkertijd ook aan net-ontlasting doen (meer informatie over Lifepowr).

Technische specificaties:

  • Zonnepanelen : 20 X DMEGC 400 WP
  • Omvormer : Victron multiplus 48/5000
  • MPPT : 2 X Victron MPPT 250/75
  • Accu : Auton Energy zout batterij
  • LifePowr Flexiobox